Dzień dobry!
Z początku myślałem, że poradzę sobie sam przez strony jak szukajwarchiwach.gov.pl albo Family Search ale skany są niedostępne dlatego zwracam się z ogromną prośbą do odwiedzających AP w Pile!
Niestety sam nie będę miał w najbliższej perspektywie możliwości odwiedzić archiwum ze względu na odległość jaka mnie od niego dzieli i natłok pracy
Prosiłbym o sprawdzenie metryk USC z Wielenia, dotyczące księgi narodzin z lat 1890-1913. Mam świadomość, że proszę o wiele, ale bardzo zależy mi na
odnalezieniu rodzeństwa mojego pradziadka Wincenta, dzięki czemu mógłbym efekty pokazać mojej babci - córce Wincentego. Według relacji rodziny pradziadek miał dwanaścioro rodzeństwa (włącznie z nim) a znamy tylko dziesięciu.
Dane osób które poszukuję to:
- Stanisława Boberska, ur. 5 września 1897 roku w Jaryniu (informacja niepewna)
- Franciszek Boberski, ur. 27 września 1900 roku w Jaryniu (niepewne)
- Zofia Boberska, ur. 24 kwietnia 1903 roku w Jaryniu (niepewne)
- Magdalena Boberska, ur. około 1905 roku w Jaryniu (niepewne)
Reszta znanego mi rodzeństwa to: Ignacy, Michał, Magdalena, Katarzyna, Wincenty, Pelagia oraz Rozalia - ich jestem pewien.
Oni wszyscy są dziećmi
Józefa Boberskiego i Marianny z domu Wyrwas, którzy wzięli ślub w październiku 1885 roku.
Osoby wyżej wymienione jako "niepewne" tzn. nie wiemy czy znamy prawidłowe daty ich narodzin. Prosiłbym o
odnalezienie ich aktów urodzenia i potwierdzenie daty albo jej zmianę. Ponadto byłbym dozgonnie wdzięczny gdyby ktoś
przejrzał księgę USC z lat 1890-1913 w celu odnalezienia nieznanego rodzeństwa.
Pozdrawiam,
Andrzej
Adres e-mail:
karol.basiewicz@onet.pl